Een bezoek aan de trimsalon

Hoe gaat een bezoek aan de trimsalon in zijn werk

  • Het maken van een afspraak
  • Het brengen van de hond
  • Kennismaken en doorspreken van uw wensen, mogelijkheden en bijzonderheden van de hond
  • Wassen van de hond
  • Voorwerken
  • Nawerken
  • Ophalen van de hond

Het maken van een afspraak
Het maken van een afspraak kan telefonisch, per e-mail, per app, per bezoek en direct als u uw hond weer komt ophalen. Houdt bij het maken van een afspraak rekening met een wachttijd. Dit is gemiddeld 3 weken, echter zijn er periodes dat het wat drukker is in de salon. Dat is rond het voorjaar in de maanden April en Mei, in de zomer rond de zomervakantie in de maanden Juli en Augustus en rond de Decembermaand (de trimsalon is tussen kerst en oud & nieuw altijd gesloten). Het kan voorkomen dat we helaas geen ruimte hebben om nieuwe klanten te plaatsen in de agenda. Maar schroom niet en neem gerust contact op.

Bij een telefonische afspraak kunnen we gelijk onze mogelijkheden op elkaar afstemmen. Het kan wel eens voorkomen dat ik de telefoon niet op kan nemen, bijvoorbeeld als ik een hond op tafel of in bad heb staan die ik niet 1,2,3 op de grond kan zetten. Er wordt in de trimsalon gewerkt met elektrische apparatuur en daardoor kan ik de telefoon wel eens niet horen. Of ik ben bijvoorbeeld in een gesprek met een klant. Het is voor mij helaas onmogelijk om elke gemiste oproepen terug te bellen, daarnaast bellen veel mensen tegenwoordig anoniem. Probeer het daarom op een ander tijdstip nogmaals. Telefoontjes ’s ochtends heel vroeg of ’s avonds laat worden niet meer beantwoord.

Bij het maken van een afspraak per e-mail of per app geldt dat een beller altijd sneller is. Ik stuur de mogelijkheden door die op dát moment nog aanwezig zijn in de agenda. Helaas kan ik geen plekjes onder optie vrij  houden. Een gekozen optie wordt altijd door mij bevestigd!

Het direct maken van een afspraak is voor alle partijen het prettigst. Voor u, zodat u altijd een afspraak heeft op een voor u vrije of prettige dag. Zowel voor u als voor de hond, geen last van wachttijden. Voor de hond, zodat deze het gehele jaar rond er netjes en verzorgd bij loopt. Voor mij zodat ik garant kan staan voor een ruime behandelplek voor uw hond en zodat ik de trimtechnieken kan spreiden in de agenda. Ik plan niet teveel grote en/of plukhonden op 1 dag.

U kunt ook altijd even langs komen voor het maken van een afspraak.

Brengen
Breng uw  hond op tijd en altijd aangelijnd. Sommige honden kunnen het wat spannend vinden en zo voorkomt u ongelukken. Uw hond kan dan tijdens de behandeling ook nog een keer naar buiten voor een plasje. Ook is het erg prettig als de hond voor de tijd goed uitgelaten is.

Het bespreken van de wensen, mogelijkheden en bijzonderheden
Voorafgaand aan de behandeling verneem ik graag bijzonderheden van de hond. We bespreken uw wensen en de mogelijkheden. Helaas is niet altijd alles mogelijk wat u voor ogen heeft. Denk aan een andere vachtstructuur, klitten/vilt, weggeknipte stukken vacht of een behandeling die negatieve effecten kunnen hebben op de huid en/of vacht. We behandelen honden vrijwel altijd zonder eigenaar, dit omdat de honden veel prettiger zijn om mee te werken zonder eigenaar. U bent altijd welkom om binnen te schieten tijdens een behandeling van een andere hond om te kijken hoe we te werk gaan. In overleg is er veel mogelijk.

Wassen
Vrijwel elke hond gaat eerst in bad. Een schone vacht laat zich veel beter, fijner en mooier behandelen dan een vuile vacht. Daarbij geeft een schone vacht veel minder slijtage aan mijn gereedschap. In bad heb ik goed zicht op de conditie en de gezondheid van de vacht, de huid en verneem ik eventueel aanwezige ongedierte. Het goed wassen en drogen van de hond is bijna de helft van de volledige trimbehandeling.
Ook ruwharige honden worden gewassen. Hierbij geldt ook dat een schone vacht veel prettiger werkt en ook voor de huid is een schone vacht veel prettiger te plukken dan een vuile vacht.
Bij ontwolvachten is het was schema nog uitgebreider dan bij andere vachten.

Voorwerk
Na het grondig wassen wordt de hond voorgewerkt. Hierbij wordt de vacht door geborsteld en/of gekamd en wordt deze indien mogelijk van klitten ontdaan. En de nagels worden geknipt.

Nu kan het ‘echte’ werk pas beginnen en dat is het daadwerkelijk behandelen/bewerken van de vacht. Afhankelijk van de vacht is dit knippen, scheren of plukken.

Oren worden niet meer standaard helemaal leeg geplukt. De gehoorgang dient luchtig te zijn. Is dit niet het geval dan wordt deze geplukt zodat deze weer luchtig is. Ik beoordeel per oor of er wel of niet geplukt dient te worden. Het plukken van de haren veroorzaakt namelijk schade en verstoort het milieu in het oor. Er ontstaat ontsteking (folliculitis) in de haarzakjes.
Mocht ik iets afwijkends aantreffen dan verwijs ik u door naar een dierenarts.

Anaalklieren worden niet standaard geleegd tijdens de trimbehandeling. Een groot misverstand is dat deze klieren leeg horen te zijn, deze klieren horen echter gevuld te zijn. Ze legen zich als er druk op komt, bijvoorbeeld tijdens het ontlasten of bij het aanspannen van de spieren die bij de klieren in de buurt liggen. Heeft uw hond veel last van de anaalklieren overleg dan met uw dierenarts wat een achterliggend probleem kan zijn.
– Bijv. diarree/geen harde ontlasting/te weinig ontlasting, hierdoor worden de klieren niet helemaal geleegd en dikt de inhoud in. Bij een verkeerde behandel techniek kunnen de klieren naar binnen open knappen.
– Bijv. ontstoken anaalklieren, hierbij kan een dierenarts gelijk een behandeling starten met eventuele medicatie.
Mocht het nodig zijn dan verwijs ik u hiervoor door naar een dierenarts. Deze legen de klieren van binnenuit, hierdoor worden ze helemaal geleegd en voelt de dierenarts precies wat hij/zij doet.

De tanden van uw hond worden altijd even gecontroleerd tijdens een trimbehandeling. Een klein beetje aanslag kan ik verwijderen. Echter maak ik geen hele gebitten schoon. Ik kan niet aan de binnenkant van het gebit komen, een dierenarts reinigt en spoelt dit vele malen beter dan ik dat kan zonder narcose. Hierdoor blijven er ook geen schadelijke bacteriën achter bijvoorbeeld onder ontstoken tandvlees. Deze bacteriën kunnen een schadelijke effect hebben op de vitale organen van uw hond.

Nawerk
Uw hond mag altijd eerst even rond lopen op de grond. Even ontspannen, even uitschudden. Zo kan ik gelijk zien hoe de vacht valt en er in beweging uit ziet. Aan de hand daarvan is het tijd om te laatste puntjes op de i te zetten zodat u  uw hond altijd netjes meeneemt.

Ophalen
 Als u uw hond brengt bespreken we ook het ophalen van uw hond. Het kan zijn dat u een tijd mee krijgt of dat ik u bel of een berichtje stuur als deze klaar is. Houd u ook echt aan de afgesproken tijd. Het is voor zowel u, mij, als de hond erg onprettig als deze nog niet klaar is en u al aanwezig bent. De hond weet immers dat hij/zij weer mee mag en zal er ook alles aan doen op bij u te komen, wat onveilige situaties op kan leveren. Oog voor mij is er dan niet meer, wat erg vervelend is bij de laatste afwerking.
Mocht ik uitlopen dan vraag ik u om even buiten/in de auto te wachten of ik neem contact op om de hond wat later te komen halen.

Betaling uitsluitend per pin of contant.