Huidige technieken

In de trimsalon wordt gewerkt met de technieken en inzichten van deze tijd.

Clipper Vac
De Clipper Vac is een afzuigsysteem voor de tondeuse. Dit verminderd rond dwarrelend haar en huidschilfers wat zowel door de hond als door mij ingeademd wordt. Het zorgt voor een veel prettigere en schonere werkomgeving. Door dit systeem geeft het gebruik van grote maten opzetkammen een veel netter en natuurlijker resultaat. Hierdoor kan er tot een lengte van wel 50mm geschoren worden.


Badjassen
In de salon maak ik gebruik van badjassen. Na het wassen mag elke hond even rondlopen in een badjas. Deze zijn gemaakt van een zeer absorberende stof waardoor de hond sneller droog is. Dit verkort de föhn tijd aanzienlijk. Erg prettig voor honden die de waterblazer onprettig vinden en minder gebruik van elektrische apparatuur wat weer beter is voor het milieu.

Voordrogen in de badjas

Happy strap
In principe staat elke hond los op tafel bij mij in de trimsalon. Indien het voor hun eigen veiligheid beter is staan ze vast. Hiervoor maak ik geen gebruik van een strop om de nek van de hond. Ik gebruik hiervoor een happy strap. Dat is een speciaal ontwikkeld systeem waarbij er geen druk uit wordt geoefend op de nek van de hond, maar waarbij een band om de borst van de hond gaat, tussen de voorpoten doorgaat, achter de nek van de hond langs gaat en daarna wordt bevestigd aan de tafel. Honden vinden dit veel prettiger, een strop geeft veel meer weerstand bij honden.

Happy strap

Hoodie
Een hoodie beschermd de hond tegen harde geluiden van bijvoorbeeld de waterblazer. Honden hebben al een zeer gevoelig gehoor en kan langdurig lawaai onprettig vinden. Ik zelf draag ook gehoorbescherming tijdens het föhnen, de honden dus ook.

Arhomani Harmony Spray
Deze plantaardige spray draagt bij aan het verminderen van spanning, lichamelijke onrust en creëert een ontspannen omgeving. Het is een 100% essentiële olie op natuurlijke basis. De laurier draagt bij aan het verminderen van angst. De kamille ondersteunt een kalmerend gevoel.
Deze spray wordt gebruikt op een snuffelmatje, zodat de hond altijd een keuze heeft om gebruik te maken van de spray en zelf te bepalen op welke afstand het matje ten opzichte van de hond. Zo kunnen ze er ook bij weg draaien als ze er even geen behoefte aan hebben.

Arhomani Harmony Spray

Likmatjes
Geregeld worden likmatjes ingezet in de trimsalon. Dit zijn silicone matjes met een profiel erin verwerkt. Hierin kan wat lekkers gesmeerd worden, zoals bijvoorbeeld speciale paté voor honden. Het gebruik van neus en hersenen werkt ontspannend voor een hond, maar ook zijn ze doordat ze druk bezig zijn met het schoon likken van het matje minder bezig met de omgeving. Iets wat ideaal is bij honden die nagels knippen vervelend vinden, hun focus haal je hierdoor van hun voetjes af en kunnen de nagels zonder weerstand geknipt worden

Deze hond reageert totaal niet meer op het knippen van de nagels, terwijl ze hiervoor altijd weerstand gaf op het knippen van de nagels

Hersenwerk
In de salon worden hersenwerkjes aangeboden aan de honden. Dit zijn kleine puzzeltjes of voorwerpen waarin snoepjes verstopt worden. Het gebruiken van neus en hersenen werkt ontspannend voor een hond, hierdoor kunne ze stress loslaten of gewoon even lekker hun zinnen verzetten.