Huidige technieken

In de trimsalon wordt gewerkt met de technieken en inzichten van deze tijd.

Clipper Vac
De Clipper Vac is een afzuigsysteem voor de tondeuse. Dit verminderd rond dwarrelend haar en huidschilfers wat zowel door de hond als door mij ingeademd wordt. Het zorgt voor een veel prettigere en schonere werkomgeving. Door dit systeem geeft het gebruik van grote maten opzetkammen een veel netter en natuurlijker resultaat. Hierdoor kan er tot een lengte van wel 50mm geschoren worden.

Shampoo
Sinds 2019 maak in gebruik van Biogance shampoo. Biogance is de eerste dierverzorgingslijn direct geïnspireerd door de natuur en samengesteld uit natuurlijke en biologische actieve ingrediënten met respect voor onze huisdieren en het milieu. Alle producten zijn vrij van parabenen, fenoxyethanol en van dierlijke oliën. Alle Biogance producten worden gemaakt van natuurlijke ingrediënten die de van nature aanwezige beschermlaag van de huid en vacht niet beschadigen. Biogance is een bedrijf waarbij dierenartsen, farmaceuten en chemici hun kennis en ervaring combineren voor het ontwikkelen van producten die bijdragen aan het welzijn van onze huisdieren. Biogance producten zijn NIET getest op dieren.

Deze shampoo heeft een gevarieerde lijn. Denk aan verschillende typen vacht, verschillende kleuren vacht, extra voedende of juist extra reinigende shampoo. Zo kan er voor elke hond een specifieke shampoo ingezet worden.

Een kleine selectie uit het Biogance assortiment

Badjassen
In de salon maak ik gebruik van badjassen. Na het wassen mag elke hond even rondlopen in een badjas. Deze zijn gemaakt van een zeer absorberende stof waardoor de hond sneller droog is. Dit verkort de föhn tijd aanzienlijk. Erg prettig voor honden die de waterblazer onprettig vinden en minder gebruik van elektrische apparatuur wat weer beter is voor het milieu.

Voordrogen in de badjas

Happy strap
In principe staat elke hond los op tafel bij mij in de trimsalon. Indien het voor hun eigen veiligheid beter is staan ze vast. Hiervoor maak ik geen gebruik van een strop om de nek van de hond. Ik gebruik hiervoor een happy strap. Dat is een speciaal ontwikkeld systeem waarbij er geen druk uit wordt geoefend op de nek van de hond, maar waarbij een band om de borst van de hond gaat, tussen de voorpoten doorgaat, achter de nek van de hond langs gaat en daarna wordt bevestigd aan de tafel. Honden vinden dit veel prettiger, een strop geeft veel meer weerstand bij honden.

Happy strap

Hoodie
Een hoodie beschermd de hond tegen harde geluiden van bijvoorbeeld de waterblazer. Honden hebben al een zeer gevoelig gehoor en kan langdurig lawaai onprettig vinden. Ik zelf draag ook gehoorbescherming tijdens het föhnen, de honden dus ook.

Pet Remedy
Er zijn honden die een bezoek aan de trimsalon wat spannend kunnen vinden. Op verschillende manieren proberen we ze op hun gemak te laten zijn in de trimsalon. Zo liggen er speeltjes, worden er hersenspelletjes aangeboden, is er een mogelijkheid om lekker te kluiven en er wordt gebruik gemaakt van een verdamper van Pet Remedy. 
Deze verdamper is op basis van Valeriaan, Vetiver, Basilicum en Muskaatsalie. Deze kruiden/grassen hebben een kalmerende werking. In de praktijk zijn er honden die geregeld even aan de verdamper ruiken en veel honden gaan in de buurt van de verdamper rustig liggen wachten op hun baasje.

Rustig liggen wachten op de baas bij de Pet Remedy verdamper

Hersenwerk
In de salon worden hersenwerkjes aangeboden aan de honden. Dit zijn kleine puzzeltjes of voorwerpen waarin snoepjes verstopt worden. Het gebruiken van neus en hersenen werkt ontspannend voor een hond, hierdoor kunne ze stress loslaten of gewoon even lekker hun zinnen verzetten.